Θεραπευτική Γυμναστική

Τι είναι Θεραπευτική Γυμναστική ;
Θεραπευτική Γυμναστική, χαρακτηρίζεται η άσκηση, όταν έχει σαν στόχο την αύξηση της αερόβιας ικανότητας, την βελτίωση και ενίσχυση της μυϊκής δύναμης, μυϊκής αντοχής, της ευλυγισίας, της ισορροπίας, της νευρομυϊκής συναρμογής και του ρυθμού, τον έλεγχο βάρους, τον έλεγχο του stress και κυρίως από το σημείο προβολής της υγείας, έχει στόχο τη βελτίωση και την ενίσχυση της πνευματικής, ψυχικής λειτουργίας και εξέλιξης.

Η Θεραπευτική Γυμναστική, είναι μια μεγάλη ομπρέλα, που αγκαλιάζει πολλά είδη άσκησης, παλιά και καινούρια όπως:
• N.I.A. Dance. Αεροβική γυμναστική χαμηλών κραδασμών.
• Ασκήσεις Yoga
• Τεχνικές χαλάρωσης
• Χορός (κλασικός, σύγχρονος, jazz, ethnic, Laban Movement, Analysis, αφρικάνικος δημιουργικός εκφραστικός, ινδικός χορός κλπ.
• Pilates – Style exercise

Θεραπευτική ΓυμναστικήΣτόχοι:
Υγεία σημαίνει: υγεία σωματική, πνευματική και ψυχική παράλληλα.

Η καλή ψυχολογία και η θετική κατεύθυνση του μυαλού, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που χτίζει έναν οργανισμό υγιή και αυτή είναι και η βάση της θεραπευτικής Γυμναστικής.
Στόχος επίσης είναι, να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να προσελκύσει ακόμα μια ξεχωριστή μερίδα κόσμου, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα γυμναζόταν ποτέ!

Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαιρέτως, να παρακολουθήσουν ή να αγαπήσουν την έντονη άθληση. Όλοι όμως, έχουν το δικαίωμα της άσκησης ή επιλογής και αυτό το προσφέρει η Θεραπευτική Γυμναστική με αφθονία. Τρίτος και ίσως σπουδαιότερος στόχος είναι, ότι πολλά προγράμματα θεραπευτικής Γυμναστικής μπορούν να βοηθήσουν αρκετούς ανθρώπους, στην θεραπεία ενός μεγάλου αριθμού από χρόνιες ασθένειες.